onsdag, februari 28, 2007

värre idag..

Här kommer mera gnäll:
ont i huvet,
ont i näsan,
ont runt ögonen,
seg hosta,
nästäppa.

Så jag tog lite extra C-vitamin, vad nytta det nu kan göra. Appropå vitaminer läste jag i dag att stora doser multivitamin ökar dödligheten. Men på TV-nyheterna utelämnande man att:

"Tillskotten var oftast mycket stora och huvuddelen av studierna gjordes på personer som behandlats för olika sjukdomar."

Så skapar man oro genom att utelämna fakta. Det verkar som om en nyhet måste chocka, skrämma eller uppröra för att få vara en nyhet. En nyhet får sällan vara balanserad, resonerande, å ena sidan-å andra sidan, utan ska helst vara svart eller vit.

Som om världen vore så enkel.

8 Comments:

Anonymous Anonym sa...

det var inte trevlig läsning, gör en smoothie istället på 1 dl mjölk, 1 dl yoghurt, 1 dl bär.... Mumsfilbaba och flickorna är tokig i den...

28 februari, 2007 23:32  
Blogger ilva sa...

Typiskt. Tycker att det àr så varenda vecka, alltid är det något som är farligt dödligt fast man undviker att ge alla fakta. journalister säger jag bara.

01 mars, 2007 08:19  
Blogger Cornelia sa...

anne-maj: smoothie låter smarrigt!

ilva: ja, det blir så ensidigt och fördummande.

01 mars, 2007 09:08  
Blogger B*i*g*g*i*s sa...

Krya på dig, Cornelia! Och tro inte på något som står i tidningen! :-)

01 mars, 2007 09:15  
Anonymous Ella sa...

Uj så synd om dig! Jag förstår inte varför förkylningar kallas för små eller ofarliga, man blir ju helt däckad av dem...

*L* Nyheter ska ju säljas som allt annat och för att sälja ska de chockera, hota och kännas nära *L* Synd att de inte följs av varningstext.

01 mars, 2007 10:24  
Blogger Cornelia sa...

B*ig*g*i*s: Skulle aldrig falla mej in, särskilt inte kändisskvaller om artister och sånt, det är aaaaaldrig sant (eller...???).

Ella: Lite bättre idag tack, och inga nyheter som upprört mej idag (än)

01 mars, 2007 10:34  
Blogger B*i*g*g*i*s sa...

Jag skulle vilja säga att 90% av det som står i tidningarna om artister och kändisar är felciterat, taget ur sitt sammanhang eller helt fabricerat, åtminstone när det gäller kvällspress. Men det finns ju seriösa(re) tidningar också.

03 mars, 2007 12:16  
Anonymous Anonym sa...

vad jag letade efter, tack

04 december, 2009 11:33  

Skicka en kommentar

<< Home