söndag, mars 18, 2007

mysväder

Det regnar idag och jag tycker det är mysigt. Inga krav på promenader eller annat tidkrävande. Kan sitta inne och kura hur mycket jag vill. Jag har slängt i en tvättmaskin eftersom alternativet är att köpa nya trosor. Dessutom är tvättkorgarna fulla. Det hänger ihop. Som en vetenskaplig lag. För om jag ägde fler trosor skulle tvättkorgarna bli överfulla innan det blev tvättdags. Och det vore inte bra.

Idag har jag en liten undran. Vad tycker ni är värst?

1. Att slänga icke-komposterbara sopor i en grön påse (konservburk t ex)

eller

2. Att rota fram påsen ur soptunnan, öppna den och placera den på en piedestal i soprummet, till allas åsyn, och skriva en stor arg lapp: "Vem fan har ... osv"

För undvikande av missförstånd vill jag påpeka att jag varken är person 1 eller 2, men inte heller någon sopsorteringsängel.

6 Comments:

Blogger Ella sa...

Det verkar vara mysväder eller busväder i hela landet. Det är lite kul att surfa runt och se hur alla har det.
Det där med tvätt... jag förstår inte varför inte utvecklingen kommit längre på det området. Tex självtvättande/strykande kläder.

18 mars, 2007 12:03  
Blogger Cornelia sa...

Tvätten är ett evigt gissel, eller kanske inte tvätten utan att ta hand om den efteråt.

18 mars, 2007 12:23  
Blogger Bloggblad sa...

Hm... vet inte. En mig närstående person slängde en pizzakartong i vanliga soporna - med påföljd att den fotograferades och det lades lappar i alla brevinkast i huset med en stark erinran om att SÅ FÅR MAN INTE GÖRA!!!

Det där med piedestalen låter lite väl pedantiskt i de stora sammanhangen. Samma person åker säkert flyg över hela jorden utan att bry sig om utsläppen...

18 mars, 2007 14:18  
Blogger Cornelia sa...

Bloggblad: Jo, det var just det där med självinsikten, kanske skulle köpa personen i fråga en spegel, skvallerspeglarna (jo faktiskt) utanför personens köksfönster fungerar nog inte för självspegling.

18 mars, 2007 14:23  
Anonymous Anonym sa...

Båda låter inte vidare. Man ska tänka före och efter:-)

19 mars, 2007 08:38  
Blogger Cornelia sa...

Kloka Anne-Maj! Du har ju rätt så klart. Felaktig sopsortering är inte bra för miljön och arga lappar är inte bra för boendemiljön.

19 mars, 2007 11:32  

Skicka en kommentar

<< Home